Kerkrade derde bokkenrijdersgemeente van Nederland

 

De gemeente Kerkrade heeft als derde Nederlandse gemeente de eretitel ‘Bokkenrijdersgemeente’ gekregen. Op woensdag 2 mei ontving wethouder Jo Bok (cultuur) uit handen van het Internationaal Bokkenrijdersgenootschap de officiële oorkonde en bijbehorende vlag.

In Limburg was de achttiende eeuw het tijdperk van de Bokkenrijders: de legendarische roversbende die zijn naam ontleende aan de mythische figuren die op bokken door de lucht denderden. Het internationale Bokkenrijdersgenootschap (B-NL-D), in 2003 opgericht, selecteerde na een intense studie een aantal steden en gemeenten die in aanmerking komen voor de titel ‘bokkenrijdersgemeente’, namelijk de plaatsen waar de vervolging het grootst was.

 

16.05.18 oorkonde bokkenrijders Bok

 

 

Bokkenrijderswandelroute
De gemeente Kerkrade en de naburige Stadt Herzogenrath hebben 11 wandelroutes ontwikkeld in deze prachtige grensstreek. Een van de wandelroutes is de Bokkenrijders Route. Deze start en eindigt bij Abdij Rolduc en is 5,5 km lang. Bij de routebeschrijving zijn een aantal wetenswaardigheden opgenomen over plekken die herinneren aan de tijd van de Bokkenrijders.

De Bokkenrijders Route staat op www.beleefkerkrade.nl, onder ‘routes’.

Na het downloaden van de gewenste route, vindt u de routebeschrijving onder het kopje “Downloads: VVV Zuid-Limburg PDF”.